AĞUSTOS 2020 BÜLTENİMİZ...

AĞUSTOS 2020 BÜLTENİMİZ...

AĞUSTOS 2020 BÜLTENİ

ATMK Yönetim Kurulumuz aylık olağan toplantısını, 10 Ağustos 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirdi.

ATMK Kurumsal Üye Toplantısı, 25 Ağustos 2020 tarihinde yönetim kurulu üyelerimiz, CIE bölüm temsilcilerimiz ve 18 kurumsal üyemizin katılımıyla gerçekleşti. ATMK’nın, ulusal ve uluslararası faaliyetleri, yeni projeleri ve CIE ile olan ilişkilerindeki son gelişmelerin aktarıldığı online toplantıda pandemi süreci değerlendirilerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kişisel üyelerimiz ile de 8 Eylül 2020 Salı günü saat 14.00 – 15.30 arasında gerçekleştireceğimiz toplantımıza değerli katılımınızı ve desteğinizi bekliyoruz.

Üyesi olduğumuz CIE-Uluslararası Aydınlatma Komisyonu’nun Division (Bölüm) çalışmaları kapsamında, Prof. Dr. Leyla Öztürk 6 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye temsilcisi olarak görev yaptığı “İç Çevre ve Aydınlatma Tasarımı” CIE Bölüm-3’ün; Prof. Dr. Rengin Ünver 13 Ağustos 2020 tarihinde temsilcisi olduğu “Görme ve Renk” CIE Bölüm-1’in; Dr. Öğr. Ü. Kamuran Türkoğlu da 16 Temmuz ve 27 Ağustos 2020 tarihlerinde temsilcisi olduğu “Işık ve Radyasyonun Fiziksel Ölçümü” CIE Bölüm-2’nin yıllık toplantılarına katıldı. Online gerçekleştirilen toplantılarda CIE ve bölümler bazında son bir yılda gerçekleşen etkinlikler ayrıntılı görüşülmüş, çalışma konuları tartışılmış, yeni teknik komitelerin kurulması onaylanmıştır.

Uluslararası Aydınlatma Komisyonunun (CIE) “Fotobiyoloji ve Fotokimya” Bölüm-6’nın Türkiye Temsilciliği’nde görev değişimi gerçekleşti. Kendi isteği ile görevi bırakan Prof. Dr. Alpin Yener yerine Prof. Dr. Banu Manav getirildi.

7-10 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 13. İstanbulLight Ulusal Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuarı ilk hazırlık komitesi toplantısını ATMK, AGİD yönetim kurulu üyeleri ve INFORMA yöneticilerinin de katılımı ile 25 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirdi. Bu dönem fuar hazırlık komitesinde ATMK’yı M. Berker Yurtseven ve Nergiz Arifoğlu temsil edecek.

Üyesi olduğumuz CIE-Uluslararası Aydınlatma Komisyonu tarafından 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde “CIE Workshop on the Calculation and Measurement of Obtrusive Lighting” çalıştayı düzenlenecektir. Detaylara aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

http://cie.co.at/news/cie-workshop-calculation-and-measurement-obtrusive-lighting