ARALIK 2020 BÜLTENİ

ARALIK 2020 BÜLTENİ

Üniversitelerimizde Aydınlatma Eğitim Programlarına Destek Projesi için AGİD ve ATMK içinde oluşturulan çalışma grubu üyeleri 4 Aralık 2020 tarihinde yaptıkları toplantıda “Aydınlatma Eğitimine Destek” ve “Aydınlatma Sektörü Potansiyel Çalışma Alanlarının Tanıtımı” konusunda çalıştılar.

Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sermin ONAYGiL 14 Aralık 2020’de EN13201:2015 standartlarının revizyonu üzerinde çalışan CEN/TC169/WG12 çalışma grubunun toplantısına Uluslararası Aydınlatma Komisyonu (CIE) temsilcisi olarak katıldı.

15 Aralık 2020 tarihinde CIE Genel Sekreteri ile gerçekleşen toplantıda, Uluslararası Aydınlatma Komisyonu’na dijital dönüşüm - online yayın satış stratejileri üzerine hazırladığımız rapor sunuldu. Verimli geçen toplantıda önerilerimiz CIE Merkez Büro’ya iletildi.

25. kuruluş yılımız için düzenlediğimiz “Üyelerimiz Konuşuyor” webinar serimizin üçüncü konuğu, kurumsal üyemiz ve üç dönem yönetim kurulu üyemiz olarak görev yapan Sayın Kevork Benlioğlu, “Işık Hızında Yaşananlar: Deneyimlerim ve Önerilerim” başlıklı konuşmasını 16 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirdi. İlgili sunuma komitemizin YouTube kanalı üzerinden erişebilirsiniz.

Erişim adresi : https://youtu.be/UJwwhGWuILo

06-09 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek IstanbulLight her ay yayımladığı bülteninde sektörden uzman isimlere yer vermeye devam ediyor. Bu ayın konuğu “İnsan Odaklı Aydınlatma” başlıklı yazısı ile Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Banu MANAV oldu. İlgili yazıya https://www.istanbullight.com adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Komitemizin sosyal medya hesapları üzerinden aydınlatma konusunda bilgiler paylaşmaya devam ediyoruz. Prof. Dr. Sermin ONAYGİL UV-C Radyasyon Dozu Nedir ve Nasıl Hesaplanır? ve Prof. Dr. Rengin ÜNVER’in Aydınlık Düzeyi Nedir? konusundaki bilgilendirmelerine aşağıdaki bağlantı üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UC0E6kWzEpOUQ9og-25FETgg

Elektrik Tesisat Portalı tarafından, 18 Aralık 2020 günü “LED Aydınlatmanın Doğal Çevre Üzerindeki Etkisi” konulu bir webinar gerçekleştirildi. Komitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Banu Manav, Yönetim Kurulu Üyemiz Zeynep Akkaya ve Kişisel Üyemiz Murat Çap’ın moderatörlük yaptığı Webinarda; uluslararası konuşmacıların katılımları ile Uluslararası Aydınlatma Komisyonu (CIE) Ulaşım ve Dış Aydınlatma Uygulamaları başlıklı Bölüm.4 kapsamındaki Yapay Aydınlatma ve Doğal Yaşam Üzerindeki Etkisi isimli Teknik Komitenin (TC 4-61) çalışmaları değerlendirildi.