ATMK ULUSLARARASI IŞIK GÜNÜ SERGİSİ 2021

ATMK ULUSLARARASI IŞIK GÜNÜ SERGİSİ 2021

Işık bir bilimdir. Sürekli gelişen bir teknoloji, doğa ve kültürün vazgeçilmez unsurudur. Işık yalnızca evimizdeki aydınlatmada değil, aynı zamanda araçlarımızın farlarında, sokaklarımızda, tiyatro sahnelerinde, içtiğimiz suyun sterilize edilmesinde, içimizi ısıtan güneş ışınlarındadır. Bir başka deyişle ışık yaşamımızın merkezindedir. IŞIK, insanlık tarihi boyunca anlamak ve öğrenmek zorunda olduğumuz her şeyi aydınlatmak için yolumuza rehber, cevapları bulmamızda en önemli araç olmuştur.

Bu amaçla ışığın yaşamımızdaki önemine dikkat çekmek amacıyla 2018 yılında UNESCO tarafından 16 Mayıs tarihi “Uluslararası Işık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Aydınlatma Türk Milli Komitesi de 16 Mayıs Uluslararası Işık Günü’nün Türkiye’deki resmi temsilcilerinden biridir. Bu kapsamda günün anlam ve önemine uygun bir şekilde kamuoyunu bilinçlendirmek ve ışık kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üç yıldır sürdürdüğümüz etkinliklerimize bir yenisini daha ekledik…

Uluslararası kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen ve dünyanın dört bir yanındaki sanatçıların ışığı yorumlayan eserlerinin yer aldığı, http://lightexhibit.org/ Sergisi’ndeki fotoğraflardan oluşturduğumuz seçkileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 14 Haziran – 28 Haziran 2021 tarihleri arasında İstanbul Şişhane Metro İstasyonunda sergilemekteyiz. Yaşamın ışıkla devam ettiğini ve bu zor günleri de atlatacağımızı anlatırcasına Metro İstasyonundan geçenlere ışık oluyoruz…

Yıl boyunca devam eden kutlamalar kapsamında hazırlanan bu fotoğraf sergisi ile bir an da olsa sizleri ışık hakkında düşündürmeyi, onun mükemmelliğinin, bir bilim dalı olduğunun farkına varmanızı sağlamayı ve toplumumuza değişik bakış açıları kazandırmayı amaçlıyoruz.

Bu ışığı, bu mutluluğu sizlerle de paylaşmak için değerli katılımınızı bekliyor olacağız.

ATMK ULUSLARARASI IŞIK GÜNÜ SERGİSİ 2021_ BASIN BÜLTENİ