HAZİRAN 2020 - BÜLTENİ

HAZİRAN 2020 - BÜLTENİ

ATMK Yönetim Kurulumuz aylık olağan toplantısını, 08 Haziran 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirmiştir. Yönetim Kurulumuz, COVID-19 salgını nedeniyle aydınlatma sektörü olarak içinde bulunduğumuz durumu, sorunlarımızı tartışmak, gelecek programlarımızı birlikte planlamak isteğiyle en kısa sürede yine online ortamda siz değerli üyelerimizle bir araya gelmeyi planlamaktadır. İlerleyen günlerde toplantı tarihiyle ilgili detayları sizlerle paylaşacağız.

Uluslararası ışık günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler https://www.lightday.org/ web sitesine tanımlanmıştır. Bu ay ayrıca, geçen yıllardaki etkinliklerimizin çıktıları ile düzenlenen “Çocuklara Sizce Işık Nedir? diye sorduk” başlıklı videomuzun Uluslararası Işık Yılı 16 Mayıs / International Day of Light 16 May_@IDLofficial resmi hesaplarında paylaşımı sağlanmıştır.

Üyesi olduğumuz CIE - Uluslararası Aydınlatma Komisyonu tarafından aşağıda sıralanan tarih ve konularda,

  • CIE Tutorials on Colorimetry and Visual Appearance (28 Temmuz 2020)
  • CIE/ICNIRP online Tutorial on the Measurement of Optical Radiation and its Effects on Photobiological Systems (14 ve 25-26 Ağustos 2020)
  • CIE Workshop on the Calculation and Measurement of Obtrusive Lighting (12-13 Kasım 2020)

Eğitim programları ve çalıştaylar düzenlenecektir. Etkinliklerin detaylarına

http://cie.co.at/news-and-events/news erişim adresinden ulaşabilirsiniz.

 

http://files.cie.co.at/A%20date%20with%20Maylaysia2.png

18-27 Nisan 2021 tarihleri arasında Malezya’da gerçekleştirilmesi planlanmış olan “CIE MIDTERM MEETING 2021” sempozyumunun ilk Bilim Kurulu toplantısı 17 Haziran 2020 tarihinde yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sermin Onaygil’in üyesi olarak katıldığı kurul toplantısında pandemi sürecinde etkinliğin fiziki veya online olarak yapılması, ana temaları ve düzenlenecek çalıştay konuları tartışıldı. Mail ortamında çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğü sempozyumun web sayfası Haziran ayı sonunda açılacak, bildiri çağrıları başlayacaktır. Detayları yine CIE web sayfasından takip edebilirsiniz.

Sermin Onaygil, CIE temsilcisi olarak atandığı CEN/TC 169/WG 12’nin 24 Haziran’da gerçekleşen toplantısına katıldı. Yol Aydınlatması konulu EN 13201 standartlarının revizyonu amaçlı çalışmalarda, CIE Teknik Komitelerince üretilen bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi amaçlı girişimler sürdürülmektedir.