ISTANBULLIGHT 2019 BASIN BÜLTENİ

ISTANBULLIGHT 2019 BASIN BÜLTENİ

Türk Aydınlatma Sektörü, IstanbulLight’ta Sektörün Uluslararası Oyuncuları ile Bir Araya Geliyor…

IstanbulLight, 12. Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuar ve Kongresi, 18-21 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) stratejik ortaklığı ile düzenlenen fuarda, Türk Aydınlatma sektörü, global Aydınlatma sektörü oyuncuları ile bir araya gelecek.

Teknik aydınlatma armatür üreticileri ve ithalatçıları, dekoratif aydınlatma armatür üreticileri ve ithalatçıları, lamba üretici ve ihracatçıları, aydınlatma kompenent üretici ve ithalatçıları, aydınlatma tasarım firmaları, elektrik aydınlatma taahhüt grupları, elektrik malzemeleri üreticileri ve ithalatçıları, aydınlatma kontrol ekipmanları üreticileri ve ithalatçılarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getiren IstanbulLight, bu yıl 230+ katılımcı ile 6.500+ uluslararası ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturuyor.

Türkiye’nin tek uluslararası aydınlatma fuarı…

Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT ülkelerinden gelecek ihracat müşterileri, Türk aydınlatma sektörü ile buluşacak ve yeni ticari iş fırsatlarını görüşecek. Fuar, Türkiye’nin sektörün en kuvvetli olduğu üretim konusundaki mühendislik ve AR-Ge çalışmalarını yurt dışına pazarlamak başta olmak üzere aydınlatma sektörünün pastayı büyütme hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalara destek verecek. 

Etkinlikler ile sektörün gündemi IstanbulLight’ta belirlenecek.

IstanbulLight Fuarı esnasında 18-19 Eylül tarihlerinde Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından gerçekleştirilecek 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nde Türkiye'de Nitelikli Aydınlatma konuşulacak. Aydınlatmada Eğitim ve İnsan Kaynağı, Nitelikli Aydınlatma için Tasarım, Dünya Standartlarında Tasarlanmış Üretim ve Aydınlatmada Satış ve Tüketim Bilinci konu başlıklarının ele alınacağı kongrenin yanısıra, 3. Aydınlatma Tasarımı Zirvesi de 20-21 Eylül tarihlerinde IstanbulLight ile eş zamanlı gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan zengin konuşmacıların katılımıyla Türkiye’deki aydınlatma tasarımını ele alıyor.

Aydınlatma tasarımı bağımsız ofisleri ve dünyaca ünlü aydınlatma tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede, sektörün ihtiyacı olan teknik bilgilerin yanı sıra çeşitli projelerden örnekler ve tasarımda yeni yaklaşımlar da ele alınacak.

KOSGEB’ten IstanbulLight’a büyük destek…

IstanbulLight Fuarı, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da devlet desteği olan KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Fuarda yer alan katılımcılar, KOSGEB desteğinden azami 50m2 ve m2'si 250 TL'ye kadar faydalanabilecekler. KOSGEB desteği 2.309 metrekare ile sınırlı olup firmaların basvuru önceliğine göre değerlendirilmektedir.